Music Player

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Οι Κυριακές

    Κυριακή 24 Μαρτίου 2019


Μου αρέσει να γράφω και όταν δεν γράφω, σκέφτομαι, γιατί δεν γράφω; Βγάζω χαρτί, λευκό, χωρίς γραμμές, οι γραμμές μου θυμίζουν το σχολείο, τις κόλλες αναφοράς, τα ατελείωτα διαγωνίσματα που έγραφα. Κάθε φορά που βλέπω ένα κενό χαρτί ανυπομονώ να το γεμίσω με όσα θα γράψω. Είναι σαν μαγνήτης που με τραβάει και με τραβάει και με τραβάει, ξανά και ξανά.

Η γραφή, μεγάλη ιστορία. Θυμάμαι από μικρή, είχα ένα ημερολόγιο στο οποίο έγραψα τις πρώτες σκέψεις, τις πρώτες ανησυχίες, τα πρώτα μυστικά για τα αγόρια που αγαπούσα.

Και να μαι τώρα, 27 χρονών γυναίκα, μπροστά σ' ένα λευκό χαρτί, με ένα μικρό μολύβι, γράφω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου...

Παλαιότερα πειραματιζόμουνα, έγραφα μικρά ποιηματάκια, ύστερα μεγαλύτερα κειμενάκια, ύστερα ολόκληρες ιστοριές βγαλμένες από τα πιο καλά κρυμμένα σημεία της φαντασίας και του μυαλού μου.

Σήμερα είναι Κυριακή, αργία αύριο, που σημαίνει όχι δουλειά, ελπίζω για τους περισσότερους. Παρ' όλα αυτά θα εστιάσω στην Κυριακή. Η Κυριακή είναι μια μέρα όμορφη, πάντα. Μια μέρα που μπορείς να βγεις για έναν περίπατο όταν έχει ήλιο, μια μέρα που μπορείς να κάτσεις αναπαυτικά στην αγαπημένη σου πολυθρόνα και να διαβάσεις ένα ωραίο βιβλιαράκι, να καπνίσεις το τσιγάρο σου, να πιες το ζεστό σου τσάι. 

Οι Κυριακές. Όμορφες μέρες, οι μέρες που παίρνεις δύναμη για να ξεκινήσεις την καινούργια εβδομάδα, οι μέρες εκείνες που οπλίζεσαι με αισιοδοξία και δύναμη.

Τι περιμένεις λοιπόν; Ζήσε

Χόρεψε, τραγούδα, ερωτεύσου, γέλα, χαμογέλα, κλάψε δυνατά, κάνε έρωτα, πιες κρασί, γλέντησε με φίλους, ζήσε.

Καρολίνα Τσουκαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου